miercuri, 30 decembrie 2015

Cum sa intretinem bijuteriile handmade

Toate produsele pe care le achizitionam au etichete cu instructiuni pentru ingrijirea lor. Prin urmare, este foarte util ca si pentru produsele handmade, chiar daca sunt realizate manual si sunt produse unicat sa oferim recomandari pentru ingrijirea lor.
In continuare o sa va mentionam cateva idei pentru recomandarile de ingrijire a bijuteriilor handmade dar si pentru curatarea si depozitarea lor.
Cum purtam bijuteriile?
1. Inlaturati bijuteriile cand realizati activitati care le pot expune la chimicale sau caldura (menaj, sport).
2. Nu purtati bijuteriile in timpul somnului. Miscarile din timpul somnului, precum si transpiratia vor deteriora bijuteriile.
3. Se recomanda punerea bijuteriilor dupa ce folositi lotiunile de corp, cosmeticele, parfumurile, spray-urile de par, nu inainte. Acestea pot dauna pietrelor/perlelor din compozitia bijuteriilor.
4. Feriti bijuteriile de expunerea indelungata la soare puternic sau lumina artificiala puternica. Pietrele se pot decolora sau isi pot pierde luciul.
5. Feriti bijuteriile de umezeala.
Cum curatam bijuteriile?
6. Dupa utilizare, indepartati praful si grasimile cu ajutorul unui material moale, usor umezit.
Cum depozitam bijuteriile?
7. Dupa utilizare si curatare, depozitati bijuteriile separat, de preferat in saculeti de material. Cel mai indicat este catifeaua. Astfel evitati incurcarea lor, care in timp duce la rupere si/sau zgarierea perlelor si a pietrelor mai sensibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu